ennl

Nieuws

 

Minister wil opsporingsbeelden burgers toestaan

Gepubliceerd: Update:

Burgers en bedrijven moeten ook camerabeelden mogen publiceren van de dader bij een inbraak, diefstal of vernieling. Dat staat donderdag te lezen in een wetsvoorstel van minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie.

Hiermee komt de bewindsman tegemoet aan een wens van de maatschappij en van de meerderheid van de Tweede Kamer. “Uit onderzoek blijkt dat 71 procent van de Nederlanders voorstander is van het uit de anonimiteit halen van criminelen met behulp van digitale middelen. Ook vanuit het bedrijfsleven is verzocht om verruiming van de mogelijkheden voor gebruik van camerabeelden.”

Camerabeelden van strafbare feiten kunnen een belangrijke rol spelen bij de opsporing. Volgens het ministerie zijn opsporingsoproepen op tv daar een goed voorbeeld van. Hierbij werken ze samen met Hart van Nederland, Opsporing Verzocht en diverse regionale omroepen. Dit is volgens de minister de volgende stap: “Het bedrijfsleven en particulieren beschikken in ruime mate over bewakingscamera’s en smartphones.”

Het is volgens Van der Steur  ook niet meer dan logisch dat dit wordt doorgevoerd. “We vragen al langer hulp van burgers bij de opsporing; dan moeten we ze ook de mogelijkheden bieden die bij deze tijd passen”, aldus Van der Steur. Wel moet eerst aangifte zijn gedaan en mag alleen gebruikt worden voor opsporing. “Het misdrijf en de vermoedelijke dader moeten te zien zijn”, ook mag je geen video van bekenden plaatsen. Je weet al wie het is, dus diegene hoeft niet meer geïdentificeerd te worden.

 

Graag zie ik U op de GelreBusiness15

Daar waar B2B Gelderland en Euregio zich laten zien en elkaar ontmoeten!

Woensdag 25 maart 2015 t/m donderdag 26 maart 2015.

Gelredome

Innovatief en tóch vertrouwd!

GelreBusiness15 bestrijkt een bovenregionaal gebied voor heel Gelderland en Euregio. Door de samenwerking met diverse pleinen, Grenzeloos Ondernemen, Energie & Millieu, Social Media & Internet, Vitaal & Productief,  Evenement & Locatie, Werk & Studie is er een diversiteit van business op de beursvloer. Het congres Grenzeloos Ondernemen en de verkiezing Beste Ondernemer en Ondernemerstalent van het jaar zullen dit jaar een extra impuls geven aan de beurs. Met deze opzet zal GelreBusiness een succes worden voor zowel deelnemer als bezoeker.

                                          17-06-2014

                            Gebruik de handige App op de AlphaVision ML! 

67eb49fa-b0d7-4ea8-aafb-14d63a298690
Nieuw op de App: Beheer tot maximaal 4 locaties in de App. Bediening met smartphone: De App voor de AlphaVision ML centrale kan gratis worden gedownload via Google Play Store en App Store en biedt de eindgebruiker nog meer bedieningsgemak. Men kan hiermee vanaf elke locatie het alarmsysteem in- of uitschakelen. Functies:

  • In- en uitschakelen van het alarmsysteem
  • Toegang tot de bedieningsfuncties
  • Toegang tot de statusinformatie
De App wordt ondersteund vanaf Android versie 2.3 en iOS versie 6.1 in combinatie met de AlphaVision ML software versie 3.0. Oudere centrales kunnen eenvoudig worden voorzien van de nieuwste software.
Tijd besparen bij installatie? Neem dan de AlphaVision ML en laat u verrassen hoe eenvoud en compleetheid samengaan. De AlphaVision ML is NCP goedgekeurd Grade 2!
 28-05-2014

Alphatronics doet mee aan de VKB-Regeling 2014

vkb regeling
Alphatronics is geselecteerd als leverancier Inbraakdetectie voor de VKB-regeling 2014.
Net als vorig jaar stelt het Ministerie van Veiligheid en Justitie een subsidiebedrag ter beschikking voor het verbeteren van de veiligheid voor het midden en kleinbedrijf in Nederland. Uit het beschikbaar gestelde budget wordt een veiligheidsscan en een tegemoetkoming in de geadviseerde beveiligingsmaatregelen bekostigd. In totaal zijn 2 pakketen van Alphatronics geselecteerd door het CCV:

Pakket 1: IP-Inbraakbeveiligingspakket GRADE 3 Klein

pakket 1klein
Inhoud pakket AlphaVision XL Grade 3 beveiligingssysteem met geïntegreerde IP-kiezer. Normale prijs € 1.299,- Prijs na aftrek vergoeding € 649,50 excl. BTW
Compleet IP-Inbraakbeveiligingspakket voor ondernemingen. Het pakket bestaat uit een AlphaVision XL Grade 3 IP beveiligingscentrale met 16 detectiezones, een design LCD bedieningspaneel met Nederlandstalige teksten, 2 magneetcontacten, 4 bewegingsmelders, een binnensirene, een flitser en een rol kabel.

Pakket 1: IP-Inbraakbeveiligingspakket GRADE 3 Groot

pakket 2 klein
Inhoud pakket Compleet IP-Inbraakbeveiligingspakket voor ondernemingen. Normale prijs € 1.753,- Prijs na aftrek vergoeding € 876,50 excl. BTW
Het pakket bestaat uit een AlphaVision XL Grade 3 IP beveiligingscentrale met 16 detectiezones, een design LCD bedieningspaneel met Nederlandstalige teksten, 2 magneetcontacten, 6 dualtech anti-afdek bewegingsmelders, een binnensirene, een flitser en een rol kabel.

 

App voor de AlphaVision ML centrale

Gepubliceerd: zondag 1 september 2013 in productnieuws. Reageer Als één van de eerste fabrikanten ter wereld heeft Alphatronics haar centrales standaard al voorzien van een geïntegreerde IP kiezer, waardoor de toepassing van mobiele applicaties direct mogelijk is. App voor de AlphaVision ML centraleVanaf elke locatie op afstand het alarmsysteem in- of uitschakelen. Dat kan nu met de nieuwe gebruikers app voor de AlphaVision ML centrale van Alphatronics. De bediening van de app op de smartphone is overeenkomstig met het bedieningspaneel thuis of op kantoor. Het biedt veilig toegang tot alle bedieningsfuncties en de statusinformatie van de AlphaVision ML centrale. De Alphatronics app (Android 2.3.) kan gratis worden gedownload via de Google play store. De versie voor iPhone (iOS) is reeds in ontwikkeling en zal binnenkort volgen.     28 februari 2013

BLKB2013 305, Omzetbelasting. Verlaagd btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen

Dit besluit bevat een goedkeuring om het verlaagde btw-tarief met ingang van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 toe te passen op renovatie en herstel van woningen na meer dan twee jaren na het tijdstip van eerste ingebruikneming, met uitzondering van materialen die een deel vertegenwoordigen van de waarde van deze diensten. Daarnaast bevat het besluit nog een aantal specifieke goedkeuringen. Dit houd in dat de btw over het arbeidsloon bij alarminstallaties bij particuliere woningen tijdelijk verlaagd is naar 6% .

Dagelijks 1200 inbraken in Nederland.Bij 15 % zelfs twee maal of vaker.1 op de 5 Nederlanders heeft te maken gehad met inbraak waarvanslechts 6% heeft de woning elektronisch beveiligd

Overheid ondersteunt ook in 2012 & 2013 veiligheidsmaatregelen ondernemers

De regeling ‘Veiligheid Kleine Bedrijven’ (VKB) is met 2 jaar verlengd. Hierdoor kunnen kleine  ondernemers ook in 2012 en 2013 bij de overheid terecht voor financiële ondersteuning bij het uitvoeren van een veiligheidsscan en bij het nemen van de geadviseerde maatregelen om hun bedrijf te beveiligen. Er is voor beide jaren een budget van ruim 5 miljoen euro beschikbaar. De VKB wordt namens het ministerie van Veiligheid en Justitie uitgevoerd door Agentschap NL.

Veiligheid Kleine Bedrijven

De regeling is bedoeld voor kleine ondernemers (maximaal 5 vestigingen en maximaal 10 fte per vestiging). Ondernemers kunnen financiële ondersteuning krijgen om te laten onderzoeken hoe hun bedrijf is beveiligd tegen criminaliteit, zoals diefstal, inbraak en vandalisme. Daarvoor kunnen ze een onafhankelijke veiligheidsscan voor hun bedrijf laten uitvoeren. Na het uitvoeren van de veiligheidsscan beslist de ondernemer welke maatregelen er moeten worden getroffen. De overheid financiert 50% van de gemaakte kosten, tot een maximum van 1.000 euro in totaal. Meer informatie over de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven

Tien miljoen euro voor veiligheid kleine bedrijven

De overheid steunt kleine bedrijven bij het verbeteren van de veiligheid. Daarvoor hebben ministers Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en Opstelten van Veiligheid en Justitie op 13 januari tien miljoen euro beschikbaar gesteld. “Een overval of inbraak heeft vaak grote gevolgen voor een ondernemer”, aldus minister Verhagen. “Omdat het ondernemers vaak ontbreekt aan geld, tijd en kennis om zich beter te beveiligen, gaan we daarbij helpen.” Beveligingsscan Er is een beveiligingsscan ontwikkeld, waarmee ondernemers een onafhankelijk advies op maat krijgen, afgestemd op hun branche of zaak. Daarvoor is drie miljoen euro beschikbaar. De overige zeven miljoen wordt besteed aan het treffen van maatregelen. Aanvragen subsidie Ondernemers kunnen vanaf 1 februari tot en met 1 december subsidie aanvragen voor de scan bij Agentschap NL worden ingediend. Aanvragen voor de subsidie voor de maatregelen kunnen worden ingediend vanaf 1 februari 2011 tot en met 1 juni 2012. De veiligheidshulp is beschikbaar voor ondernemingen met maximaal vijf vestigingen, met ieder maximaal tien medewerkers. Meer informatie Veiligheid Kleine Bedrijven Actie 2010 met Decom Telecommunicatie 29 en 30mei  2010.   1 September 2009 (senternovum) Als u een bedrijf heeft met maximaal 10 medewerkers komt u voor deze subsidie in aanmerking. Vanaf 1 september 2009 kunnen ondernemers gebruik maken van de beveiligingsscan die u op een site van het Ministerie van Economische zaken, www.stavoorjezaak.nl, kunt vinden. Voor wie de regeling is en hoe het werkt vindt u ook hier. In principe wordt er gestart met het opstellen van een veiligheidsscan. Deze scan moet worden opgemaakt door een adviseur die u hier kunt vinden. Deze adviseur, die is aangesteld door SenterNovem, bezoekt uw bedrijf en stelt een scan op wat organisatorische, bouwkundige en elektronische componenten zal bevatten. 17 okt. 2011. Budget uitgeput Op dit moment zijn er meer dan 10.000 aanvragen ingediend voor de VKB Veiligheidsscan. Het maximum aantal aanvragen voor 2011 is dus overschreden. Het heeft géén zin om een aanvraag in te dienen. Naar verwachting zal de VKB-regeling begin 2012 weer van kracht zijn. 14 jan. 2011.